TARJA PARTA

Viimeistelijä

Meinaan työskennellä täällä eläkepäiviin saakka!

– Tarja Parta

TEOLLINEN YMPÄRISTÖ JÄNNITTI

Tulin Sakolle töihin vuonna 2021. Sako kiinnosti minua yrityksenä pitkään, mutta hakeminen jännitti, sillä teollinen ympäristö tuntui tuntemattomalta. En omannut aiempaa kokemusta tehdastyöstä tai aseista. Koulutukseltani olen kultaseppä, mutta viimeiset 15 vuotta tein töitä liikunnan parissa. Korona kuitenkin vaikutti työtilanteeseeni, joten oli aika katsoa muita haasteita.

Rohkaistuin siis hakemaan ja ilahduinkin siitä, kuinka helppo sähköinen hakemusprosessi oli. Sain kutsun haastatteluun, jossa olikin tosi kiva fiilis. Tuli heti sellainen olo, että en ole vain yksi haastateltava muiden joukossa, vaan minut otettiin lämpimästi vastaan. Minut valittiin tehtävään ja parin viikon päästä työt jo alkoivatkin.

Alkuun yllätyin siitä kuinka siisti ja valoisa tehdasympäristö onkaan, mielikuvissani odotin aivan päinvastaista. Aloitin lukkojen viimeistelystä, jossa ensimmäiset pari viikkoa toimimme vieritysten perehdyttäjän kanssa. Kaikki ottivat iloisesti vastaan ja esimies kävi kyselemässä kuulumiset päivittäin. Perehdytys oli helppoa, ehkä aiempi kultasepäntyön kokemus edesauttoi käsityötehtävien omaksumista, sillä molemmissa vaaditaan tarkkuutta ja visuaalista silmää. Pian siirryinkin itsenäisen työn tekemiseen.

Kehityskeskustelun yhteydessä esimies ehdotti työtehtävien laajentamista ja noin puolen vuoden jälkeen siirryinkin kehysten viimeistelyyn. Kehyspuolella työtehtävät ovat vaihtelevampia, sillä tehtävään kuuluu käsin tehtävien viimeistelyiden lisäksi leimaus, rummutus, nauhaus ja pesukoneen käyttö. Kehyksissä on yllättävän paljon erilaisia huomioitavia pintoja ja laadullisia asioita.

Tällä hetkellä työnkiertoon kuuluu sekä lukko- että kehysosaston viimeistelijän tehtävät, joka tuo mukavasti vaihtelua työtehtäviin. Pääsin myös työnopastajakoulutukseen ja olenkin päässyt perehdyttämään molemmille osastoille uusia työntekijöitä.

Vaikka käsittelen työssäni vain yksittäisiä komponentteja, on hienoa ajatella, että lopputuotteena niistä syntyy maailman paras ase. Olen iloinen, että päätin hakea Sakolle töihin. Meinaan työskennellä täällä eläkepäiviin saakka!