Miikka Tamminen

Tuotekehityspäällikkö

Pysyäkseen huipulla on kehittyttävä jatkuvasti

– Miikka Tamminen

Olen tullut Sakolle vuonna 2008 tekemään teollisen muotoilijan opinnäytetyötäni, jonka aiheena oli uuden tukin suunnittelu ja ergonomia. Alunperin tutustuin Sakon tuotteisiin urheiluammuntaharrastukseni kautta, siksi tuntui luontevalta yhdistää oma kiinnostuksen kohde mahdolliseen tulevaisuuden työhön.

Opinnäytetyön valmistuttua aukenikin ura tuotekehityksessä tuotesuunnittelijan tehtävässä. Suunnittelijana sain hyvän perustan Sakon yrityskulttuuriin ja tuotteisiin.

Jonkin aikaa tuotesuunnittelua tehtyäni aukeni mahdollisuus siirtyä tuotepäällikön tehtävään, jossa pääsin yhdistämään monitahoisemmin osaamiseni uusien tuotteiden tuotestrategian kehittämiseen.

Sako tarjoaa poikkeuksellisen mahtavan tilaisuuden tehdä premium-laatuisia kuluttajatuotteita. Työssäni pystyn yhdistämään teollisen muotoilijan osaamiseni ja kiinnostukseni aseharrastukseen. Erityisenä innoittajana Sakolla työskentelyyn on se, että pääsen osallistumaan niin metallia, muovia, hiilikuitua kuin puutakin sisältävien tuotteiden kehittämiseen. Näin monimuotoisia käsinkosketeltavia kuluttajatuotteita tehdään kuitenkin Suomessa hyvin rajoitetusti, joten Sako tarjoaa Suomen mittakaavassa uniikin mahdollisuuden monenlaiselle ammattiosaamiselle.

Viimeisimpänä vaiheena urallani olen siirtynyt tuotepäällikön tehtävästä tuotekehityspäälliköksi. Uudessa roolissani pääsen laajemmin vaikuttamaan Sakon tulevaisuuteen. Tuotteiden suunnittelun ohjaaminen tuo mukanaan myös suuren vastuun, koska uusien tuotteiden lanseeraus on businekselle yhä merkittävämpää. Uutena haasteena on esimiesroolissa toimiminen asiantuntijatiimille.

Sako on erittäin hyvin menestyvä perheomisteinen yritys, tämä antaa varmuutta ja selkeää näkymää tulevaisuuteen. Hyvän me-hengen ja yhteisöllisyyden lisäksi Sako on tarjonnut mahdollisuuksia ja tukea, mutta myös mahdollistanut vahvuuksieni käyttämisen ja niiden edelleen kehittymisen.

Sakon slogan “Demand perfection” on mukana kaikessa toiminnassa. Erityisesti tuotteiden laadukkuuteen ja asiakkaisiin panostetaan. Sakon menestyksen salaisuus onkin juuri omien työntekijöiden osaamiseen luottaminen ja laadun takaaminen asiakkaille.